Adas Kalibrasyon

Honda ADAS Kalibrasyonu

Honda ADAS Kalibrasyonu

Honda araçları, en son teknoloji sensörler ve kameralarla donatılmış olan Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) ile öne çıkar. Bu sistemler, sürücü güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmak ve sürüş deneyimini optimize etmek amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. Honda’nın ADAS özellikleri arasında adaptif seyir kontrolü, şerit ayrılma uyarısı, kör nokta izleme gibi çeşitli fonksiyonlar bulunabilir.

Honda’nın ileri teknoloji sistemlerinin en etkili şekilde çalışabilmesi için doğru kalibrasyonun sağlanması hayati önem taşır. Honda ADAS kalibrasyonu sensörlerin ve kameraların doğru bir şekilde yapılandırılmasını içerir ve bu, Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) özelliklerinin doğru ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu sebeple, Honda araç sahiplerinin ve teknik servislerinin düzenli aralıklarla ADAS kalibrasyonunu kontrol etmeleri ve gerekirse kalibrasyon işlemlerini gerçekleştirmeleri son derece önemli bir husustur. Bu adım, sürücü ve yolcu güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için hayati bir önem taşımaktadır.

Honda Adas Sistemleri

Şerit Takip Asistanı

Sürücülere şeritlerinden sapmadan araç kullanmalarına yardımcı olan bir sürüş güvenliği özelliğidir. Şerileri tanımak için ön görüş kamerasını kullanır ve dönüş sinyali kullanılmadan şerit değiştirme tespit edildiğinde uyarı verir, ayrıca şerit değiştirmemek için otomatik olarak direksiyonu düzeltebilir. LKAS (Şerit Takip Asistanı), aracın merkezini korumasına yardımcı olan bir sürüş kolaylığı özelliğidir. Çalışırken, ön görüş kamerası ile şeridi tanır ve şeridi tanıyamadığında öndeki aracı tanımlayarak direksiyonu destekler.

Çarpışma Önleme Sistemi

Çarpışma Önleme Sistemi bir çarpışmanın meydana gelme ihtimalini tespit eder. Ardından düzeltici önlemleri almanızı uyarır. Hiçbir önlem alınmadığında çarpışmayı önlemek için otomatik bir fren uygulanır. CMBS’nin daha hafif bir versiyonu, ilerideki araç ile aracınız arasındaki mesafeyi izler ve fren yapmadan yaklaşan bir çarpışmayı size bildiren önceden çarpışma uyarı sistemi olarak bilinir.

Şeritte Tutma Asistanı

Şerit Takip Asistanı sürücülere şeritlerinden sapmadan araç kullanmalarına yardımcı olan bir sürüş güvenliği özelliğidir. Şerileri tanımak için ön görüş kamerasını kullanır ve dönüş sinyali kullanılmadan şerit değiştirme tespit edildiğinde uyarı verir, ayrıca şerit değiştirmemek için otomatik olarak direksiyonu düzeltebilir. LFA (Şerit Takip Asistanı), aracın merkezini korumasına yardımcı olan bir sürüş kolaylığı özelliğidir. Çalışırken, ön görüş kamerası ile şeridi tanır ve şeridi tanıyamadığında öndeki aracı tanımlayarak direksiyonu destekler.

Adaptif Seyir Kontrolü

Adaptif Seyir Kontrolü önündeki araçla güveli bir mesafe korumanıza ve sürücü tarafından ayarlanan hızı sürmenize yardımcı olur. Önündeki araç durduğunda, araç otomatik olarak durur ve önündeki araç kısa bir süre içinde hareket etmeye başlarsa otomatik olarak tekrar çalışır. Daha sonra aracı yeniden başlatmak için gaz pedalına basılabilir veya +/- düğmelerini kullanabilirsiniz. Mesafe ve hız kontrolünü de sağlamış olursunuz.

Trafik İşareti Tanıma (TSR)

Trafik İşareti Tanıma (TSR) özelliğiyle, araçta bulunan kamera vasıtasıyla birlikte yol üzerinde bulunan hız tabelaları gibi tabelaları okuyarak size ekran üzerinden hız sınırını gösterir ve daha güvenli bir sürüş imkanı sağlar.

Kör Nokta Bilgi Sistemi

Kör Nokta Bilgi Sistemi dönüş sinyali kullanırken şerit değiştirmeyi planlarken sürücüleri arkadan yaklaşan araçlara karşı uyarı verir. Uyarı sonrasında çarpışma riski artarsa, BCA otomatik olarak aracı kontrol ederek çarpışmayı önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, ayılmak üzereyken arkadan yaklaşan bir araçla çarpışma riski varsa, BCA acil frenleme ile yardımcı olur. Güvenliği arttırır, sürücüye destek olur.

Arka Çapraz Uyarı Asistanı

Arka Çapraz Trafik Asistanı siz park ederken veya park yerinden çıkarken sürücüyü kritik mesafe içerisinde yaklaşan araçlara karşı uyarır. Uyarı sisteminin çeşitli seviyeleri bulunmaktadır: görsel, sesli ve kısa fren sarsıntıları. Arka radar sensörleri, sisteme gerekli bilgiyi ileterek bu uyarıları sağlar.

Honda Adas Sistemleri İle İlgili Problemler

Sensör Engellenmesi veya Kirlenmesi: Kamera ve radar sensörleri, çamur, kar veya kir nedeniyle engellenebilir veya kirlenebilir, bu da sistemlerin düzgün çalışmasını etkileyebilir.

Yazılım Güncellemeleri: Güncel yazılım sürümlerini yüklemezseniz, ADAS sistemlerinin performansında sorunlar yaşanabilir.

Hava Koşulları: Zorlu hava koşulları, özellikle şiddetli yağmur, kar veya sis, sensörlerin yanıltılmasına veya sistemlerin yanlış çalışmasına neden olabilir.

Elektrik Sorunları: Elektrik sistemi veya sensörlerdeki bağlantı sorunları, ADAS sistemlerinin düzgün çalışmasını etkileyebilir.

Kalibrasyon Problemleri: ADAS teknolojilerinin karmaşık yapısı, kalibrasyon ve onarım süreçlerini bununla birlikte özellikle yetkisiz ve gerekli ekipman olmayan, teknisyenlerin işini zorlaştırır. Bu durum, yeniden kalibrasyon, onarım giderlerinin artırılması ve araç arıza sürelerinin uzatılması için tamirhaneye birden fazla gidilmesine neden olabilir. Tüm bu karmaşık süreçten kaçınmak için adaskalibrasyon servislerini tercih etmeniz önerilir.

Park Sensörleri: Park sensörleri arızalandığında veya yanlış çalıştığında park sırasında zorluklar yaşanabilir.

Sürücü Hataları: Sürücünün dikkatsiz veya yalnış kullanımı, yanıltıcı uyarılara veya sistemlerin yalnış çalışmasına neden olabilir. 

Honda ADAS Sistemleri Oluşan Arızalar Ve İletişim

Honda’nın Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) kullanıcılarına sürüş güvenliğini artırma ve sürüş deneyimini geliştirme amacı güder. Ancak, herhangi bir teknolojik sistem gibi, Honda ADAS sistemleri de bazen çeşitli problemlerle karşılaşabilir. İşte Honda ADAS sistemleri ile ilgili olabilecek bazı olası problemler:

Otomatik Far Asistanı (Automatic Headlight Control) Arızası: Otomatik far kontrol sisteminde bir hata, farların yanlışlıkla açık veya kapalı kalmasına neden olabilir.

Adaptif Hız Sabitleyici (Adaptive Cruise Control) Arızası: Bu sistemdeki bir hata, adaptif hız sabitleyiciyi kullanamamanıza veya yanlış çalışmasına yol açabilir.

Yaya Algılama (Pedestrian Detection) Hataları: Yaya algılama sistemindeki bir hata, yaya algılamayı işlevsiz hale getirebilir veya yanlış uyarılar verebilir.

Otomatik Acil Frenleme (Automatic Emergency Braking) Sorunları: Otomatik acil frenleme sistemi, yanlış uyarılar veya otomatik frenlemeyi gerektiği gibi gerçekleştirememe gibi sorunlarla karşılaşabilir.

Şerit Takip Asistanı (Lane Departure Warning) Arızası: Şerit takip asistanı sistemindeki bir hata, yanlış şerit değiştirme uyarıları veya sistem işlevsizliğine neden olabilir.

Radar Ve Ultrasonik Sensör (Radar or Ultrasonic Sensor) Sorunları: Aracınızda bulunan radar veya ultrasonik sensörler Honda araçlarında önemli bir yere sahiptir. Kir birikmesi, nem veya fiziksel hasar gibi bir takım durumdan etkilenebilirler. Arızalı olan sensörler yanlış uyarılara veya işleyişe sebep olabilir.

Park Asistanı Sorunları: Park asistanı, park ederken hatalı uyarılar veya araç manevralarının başarısız olmasına neden olabilecek hatalara sahip olabilir.

Arıza Işıkları ve Uyarıları: Honda otomobiller, arıza ışıkları ve uyarıları ile bir dizi sorunu tanımlayabilir. Bu uyarılar, motor, şanzıman, fren sistemi ve diğer bileşenlerle ilgili sorunları belirtebilir.

 

Herhangi bir arıza veya hata durumunda, Honda’nın kendi tanı sistemleri sorunları tespit etmek için yardımcı olacaktır. Honda ADAS sistemi arızaları bununla sınırlı olmayabilir. Herhangi bir bu tür arıza durumunda, ADAS kalibrasyon hizmetimizle iletişime geçebilirsiniz. Aracınızın sorununu belirlemek için öncelikle sizin için bir arıza tespiti yaparız ve ardından uygun bir çözüm sunarız.

 

ADAS Kalibrasyon İletişim
Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz
Exit mobile version